Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

«ΑΠΟΔΩΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΔΟΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ»


 Ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης Κερατσινίου –Δραπετσώνας «Αναγέννηση».

Ο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας για  μια ακόμα φορά καθυστερεί να αποδώσει την α’ δόση των λειτουργικών δαπανών του 2012 στα σχολεία.
Το ποσόν που αντιστοιχεί στην α΄ δόση των λειτουργικών δαπανών (133.794,43€) κατανεμήθηκε από την Επιτροπή Παιδείας τον Μάρτιο και έγινε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 23-03-2012.  Δυστυχώς μετά από 2 μήνες περίπου δεν έχει φτάσει το ποσόν στα σχολεία.
Τα χρήματα τα οποία αναλογούν σε κάθε σχολείο είναι μειωμένα σε σχέση με το παρελθόν και με τα χρήματα αυτά κάθε σχολείο αντιμετωπίζει την καθημερινότητα της λειτουργίας του.
 Η  Δημοτική Αρχή έχει τεράστια ευθύνη αν για οποιαδήποτε λόγο παρακρατά τα χρήματα που προορίζονται για τα σχολεία.
 
Η αδυναμία της να αποδοθούν έγκαιρα και με απόλυτη διαφάνεια και δικαιοσύνη στα σχολεία, έστω και αυτά τα ελάχιστα χρήματα, οδηγεί σε μαρασμό τη δημόσια παιδεία και δείχνει ότι η Δημοτική Αρχή μπροστά στα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει στη διοίκηση του Δήμου δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει χρήματα των σχολείων για άλλους σκοπούς.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή  να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μεριμνήσει ώστε να κατατεθεί άμεσα το ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε σχολείο στους λογαριασμούς  για τα λειτουργικά έξοδα των σχολικών μονάδων.
 Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή δεν έχουν το δικαίωμα να καθυστερούν χρήματα που έχουν παραλάβει από την Κεντρική Διοίκηση και προορίζονται αποκλειστικά για την αντιμετώπιση των λειτουργικών αναγκών. Πρέπει επιτέλους να ανταποκριθούν  στο ρόλο τους, να εφαρμόσουν τη νομιμότητα και να στηρίξουν τα σχολεία!